Vogels van Zuidwest-Friesland

Vogels van Zuidwest-Friesland

Zuidwest-Friesland beschikt over vele natuurgebieden. Denk hierbij aan de Workumerwaard en de Makkumer Zuidwaard. Tijdens deze excursie gaan we in deze gebieden op zoek naar de vele vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Eén van de doelsoorten deze excursie is de Reuzenstern. In de gebieden die we bezoeken zijn aan het eind van de zomer soms wel tientallen Reuzensterns te zien! Deze vogels hebben gebroed in Noordwest-Europa en komen in de voedselrijke natuurgebieden opvetten voor hun trektocht naar Afrika. Met hun enorme rode snavel is het een prachtige soort om te zien!

Daarnaast is de steltlopertrek in volle gang en maken we kans op soorten als Groenpootruiter, Zwarte Ruiter, Bosruiter en Kleine Plevier. Met hoog water trekken ook waddenvogels zoals Rosse Grutto en Zilverplevier naar deze gebieden.

Op het water zoeken we naar een tropisch gekleurde vogel: de Casarca! Deze oranje eendensoort duikt steeds vaker op langs het IJsselmeer en we maken vandaag zeker kans er enkele te zien. Daarnaast houden we de lucht goed in de gaten voor een overvliegende Zwartkopmeeuw of misschien zelfs een Zeearend!

DatumStarttijdEindtijd
07:0011:00Reserveer direct
07:0011:00Reserveer direct
07:0011:00Reserveer direct