Vogels van Wamberg

Wamberg is een bijzonder gebied met veel biodiversiteit en op fietsafstand van de stad Den Bosch. Het is ook een plek waar je een mooi stukje geschiedenis kan ervaren door de landgoederen die zich daar huisvesten en nog in mooie staat zijn. Daarnaast staat het vol met Rododendron, een lust voor het oog in de lente- en zomerperiode. Mede door de geschiedenis van het gebied staan er veel oude bomen, wat enorm in de smaak valt bij spechtensoorten. Zo zijn er vijf soorten spechten in het gebied waar te nemen en hoor je ze veelvuldig roffelen. Door de rust van en om het gebied kan je dat goed ervaren.

We hebben tijdens de excursie oog voor de algemene vogelsoorten en hun geluid. Zo oefenen we met soorten als Grote Bonte Specht, Buizerd, Zanglijster, Boomklever en Boomkruiper. Daarnaast houden we onze ogen ook open voor de meer bijzondere soorten die hier voorkomen zoals Vuurgoudhaan, Zwarte Specht en Middelste Bonte Specht.

Het is bij uitstek een gebied waar je veel kan leren over verschillende vogelsoorten. Hierbij is geen kennis nodig en gaan we er een laagdrempelig uitje van maken. Het is ook prettig om de rust van het gebied te ervaren en de vele vogels om je heen te horen, dat geeft een hele andere dimensie. Met een beetje geluk zijn er ook Eekhoorntjes waar te nemen, altijd leuk om ze van boom naar boom te zien springen. 

Wil je even terug in de tijd en je passie voor vogels toekomst bieden? Ga dan vooral eens mee en laat je verrassen. Tot snel! 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd19:00
Eindtijd21:00
Prijs€ 25,00
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Wamberg, Den Bosch

Uw gids

Mathijs Schoon
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied