Cursus natuurfotografie Oranjezon

Oranjezon is een natuurgebied tegen de Walcherse kust aan dat een bijzondere combinatie biedt van strand, open vlaktes, duinvalleien en naaldbos. Moeilijk te missen in Oranjezon zijn de damherten die van dit gebied echt hun domein hebben gemaakt, maar daarnaast zijn er nog veel meer dieren te vinden.

Boven de vlakte is in het voorjaar en de zomer de melodieuze roep van de Boomleeuwerik te horen. Ook de steeds schaarser wordende Zomertortel kan nog in de duinen worden aangetroffen en ook de schitterend gekleurde Gekraagde Roodstaart vindt zijn toevlucht in dit gebied. Op het strand rent de Bontbekplevier rond en zijn ook veel andere steltlopers te vinden afhankelijk van de tijd van het jaar.

Het hele jaar door is in de naaldbossen de in Zeeland zeldzame Kleine Bonte Specht te vinden. Ook de krassende roep van de Raaf is tegenwoordig in Oranjezon te horen. In het voor- en najaar biedt Oranjezon ook mogelijkheden voor het tegenkomen van allerlei schaarsere gasten zoals Fluiter, Kruisbek, Wespendief, Bonte Vliegenvanger en met veel geluk zelfs Bladkoning, Hop of Draaihals!

Fotokansen laten zich moeilijk voorspellen, maar tijdens de excursie nemen we de tijd voor foto’s als zich mooie momenten voordoen. Ook geeft de gids tips om met nog mooiere foto’s thuis te komen. Deze excursie is dus erg geschikt voor fotografen, maar verder ook voor een ieder die het fijn vind om wat langer stil te staan bij een bijzondere vogel of zoogdier of gewoon een dier dat zich mooi laat zien. De gids stuurt naderhand altijd nog enkele foto’s dus niemand komt met lege handen thuis!

DatumStarttijdEindtijd