Vogels in de Bossche Broek

De Bossche Broek bij Den Bosch is bij uitstek een gebied van contrasten. Mooie uitgestrekte graslanden en natuur, met een strandje met uitzicht op de skyline van Den Bosch met de Sint-Jan als absolute blikvanger. Het is ook een heerlijke omgeving voor vogels en andere dieren, in principe net zo bruisend als het leven in de stad, maar dan wel op een heel ander level.

Je zal nog versteld staan hoeveel leven er is aan de flanken van een stad als Den Bosch. Ik neem je graag mee op avontuur om dit te laten zien. Het gaat om een excursie met de nadruk op vogels, al maken we ook kans op andere diersoorten en is het allemaal niet zo strikt. Het is een laagdrempelig uitje, waar je weinig tot geen kennis voor nodig hebt.

We gaan tijdens de excursie op zoek naar leuke vogelsoorten als Veldleeuwerik, Cetti's Zanger, Torenvalk, Visdief en Rietzanger. In de avond komt de natuur tot leven en beginnen vogels opnieuw te zingen. We kunnen zo goed oefenen met de zang van de verschillende vogelsoorten.
Met wat geluk komen we tijdens de wandeling misschien nog een Koekoek of Blauwborst tegen en zien we ergens een Ree.

Het is vooral leuk om door het gebied te lopen en meer te weten te komen over wat zich hier afspeelt en je te laten verrassen door de veelzijdigheid van de natuur en bijbehorende biodiversiteit! Vergeet daarbij ook niet de rust die het geeft en het bij uitstek een moment is om de dagelijkse gedachten te verzetten. Ben je er een keer bij? Heel leuk en tot snel!

DatumStarttijdEindtijd
19:0021:00Reserveer direct
19:0021:00Reserveer direct