Vogelringstation Van Lennep

Vogelringstation Van Lennep

Tijdens deze excursie hebben we de unieke kans om mee te kijken op een Vogelringstation. Het leuke van vogels ringen is dat je de vogels mooi van dichtbij kan bestuderen. Zo is het ook makkelijker om de verschillen te zien tussen soorten die veel op elkaar lijken. Met wat geluk vangen we bijvoorbeeld een Grasmus en een Braamsluiper, die we dan naast elkaar kunnen houden om de verschillen te zien. Ook bij de Kleine Karekiet en de Bosrietzanger is het lastig om de vogels te determineren, zonder de zang te horen. Met wat handige kenmerken lukt het in de hand toch om deze twee vogelsoorten uit elkaar te houden.

In de zomermaanden is er weinig vogeltrek en worden er vooral broedvogels gevangen. Deze broedvogels zijn extra interessant omdat ze wat zeggen over de vogelpopulaties in het duin, maar ook omdat ze soms al voorzien zijn van een ring. De vogels die al een ring hebben kunnen we meteen in het systeem checken. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld zien hoe oud ze zijn, wanneer ze voor het eerst zijn gevangen, of ze zijn gegroeid en hoe veranderlijk het gewicht is. 

Ga mee en bekijk de vogels van dichtbij!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:00
Eindtijd11:00
Prijs€ 49,50
InclusiefErvaren vogelgids, €10 euro donatie voor het ringonderzoek
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Kennemerduinen

Uw gids

Onze partner

VRS Van Lennep
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied