Vlinders en libellen in de Weerribben

Vlinders en libellen in de Weerribben

Eén van de beste gebieden in Nederland voor libellen is de Weerribben. Daarnaast komen er ook diverse zeldzame dagvlindersoorten voor. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de zeldzame vlinders Zilveren Maan en Grote Weerschijnvlinder. Daarnaast is de Weerribben één van de twee locaties in Nederland waar de Grote Vuurvlinder voorkomt. In Nederland vliegt de ondersoort batava, die nergens anders ter wereld voorkomt. Uiteraard gaan we tijdens de excursie op zoek naar deze prachtige vlindersoort.

Ook voor libellen is dit laagveengebied een uniek habitat. Denk aan soorten als de Noordse Winterjuffer, Vuurlibel en Zwarte Heidelibel. Maar we maken ook kans op de bijzondere Groene Glazenmaker en Gevlekte Glanslibel! We gaan zoveel mogelijk soorten vergelijken en bekijken, dus als je eens van heel dichtbij de variatie aan soorten wil zien. Is dit je kans!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd10:00
Eindtijd13:00
Prijs€ 29,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Weerribben

Uw gids

Corné Koopmans
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied