Vleermuizen rond de Veerplas

De Veerplas aan de rand van Haarlem is een prachtig en biodivers gebied. Overdag is hier veel te zien, maar ook 's nachts komt het gebied tot leven. Het waterrijke gebied is rijk aan insecten en trekt daarmee ook veel vleermuizen aan. Met behulp van een batdetector luisteren we naar de verschillende soorten vleermuizen die hier rondvliegen.
We lopen een rondje rondom de plas waarbij we waarschijnlijk de Gewone Dwergvleermuis en de Ruige Dwergvleermuis kunnen horen en mooi de verschillen in geluid kunnen waarnemen. Boven het water zelf proberen we de meer zeldzame Watervleermuis en Meervleermuis te horen en misschien zelfs te zien met behulp van de Lahoux Warmtebeeldkijker.
Ook maken we kans op twee grotere vleermuizen: de Rosse Vleermuis en de Laatvlieger.

Eind mei is de vogelzang bijna op zijn einde, maar in de avond en nacht is er soms nog zangactiviteit. Zo laten soorten als Nachtegaal, Bosrietzanger en misschien zelfs een Snor zich soms horen.

Naast vleermuizen en vogelzang houden we ook onze ogen open voor ander nachtleven rondom de Veerplas. Misschien jaagt er een Kerkuil of zien we een Egel lopen. Het is altijd weer een verrassing wat je in de nacht tegenkomt!

DatumStarttijdEindtijd
22:0000:00Volgeboekt
22:0000:00Reserveer direct