Veerplas, Haarlem

Veerplas, Haarlem

Vandaag gaan we rondom de Veerplas in Haarlem op zoek naar de eerste voorjaarsvogels en de laatste wintergasten. 

In maart zijn veel vogels al actief om hun territorium te verdedigen en kunnen we de verschillende zangvogels leren herkennen. Hoe verschilt de zang van de Zanglijster bijvoorbeeld van die van een Merel? Met behulp van ezelsbruggetjes proberen we de verschillende zangvogels uit elkaar te halen. We leren dat de zeemeeuw niet bestaat maar je wel vijf andere meeuwensoorten kan zien rondom de Veerplas!

Daarnaast zijn de eerste zomervogels teruggekeerd uit Afrika. Zo proberen we de eerste Lepelaars te ontdekken bij hun nesten en kijken we of er een Grutto of Tureluur voedsel zoekt bij de Veerplas. 
Mooie wintergasten als de Smient en Wintertaling zoeken rondom de Veerplas naar voedsel voor ze aan hun trektocht naar de broedgebieden in het noorden beginnen. 

Nabij de Veerplas broedt ook de bijzondere Slechtvalk die graag boven de Veerplas jaagt en af en toe zit er een leuke verrassing zoals een zingende Blauwborst of een mooie Zomertaling. 

Ga mee en ontdek de vogelrijkdom rondom de Veerplas!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:30
Eindtijd09:30
Prijs€ 19,50
Plaatsen vrij3

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Veerplas, Haarlem

Uw gids

Onze partner

Veerkwartier Haarlem
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied