Tjomme Fernhout

Mijn naam is Tjomme. Klinkt Fries, is het ook, maar ik kom uit de randstad. Opgegroeid bij de Vinkeveense Plassen en de polder heeft de natuur er bij mij altijd al ingezeten. Als actief lid van de JNM - Jongeren in de natuur kom ik veel buiten en kijk ik naar alles wat om mij heen vliegt, loopt, kruipt, springt of zich verstopt. Sinds het voorjaar van 2018 ben ik me steeds meer gaan specialiseren in wilde bijen. Voor mij een zeer aansprekende groep met een prachtige variatie in kleur, grootte en gedrag, maar die wel behapbaar, goed te vinden en te herkennen is. 

Ik neem jullie graag mee om leuke soorten te vinden en jullie een introductie in wilde bijen te geven. Daarnaast breng ik ook graag mijn algehele enthousiasme voor de natuur over. Verder kijk ik namelijk ook naar bijna al het andere wat de natuur te bieden heeft. Vogels, libellen, vlinders, reptielen en amfibieën passeren allemaal de revue. 

Ik studeer momenteel Environmental Sciences aan de Universiteit van Wageningen. Hier leer ik veel over de grotere processen van het milieu en hoe de mens daar invloed op heeft. Erg interessant en het plaatst onze mooie Nederlandse natuur ook in perspectief!  Hoe gek ik ook ben op de natuur, het liefst doe ik het samen. Het geeft voor mij veel meer plezier om met mensen de natuur te ontdekken en mooie dingen te vinden dan alleen. Daarom lijkt het me erg leuk om jou mee te nemen de natuur in en (voornamelijk) lekker op zoek te gaan naar wilde bijen!