Tim van der Meer

Ik ben Tim! Ik ben opgegroeid in hartje Amsterdam, maar omdat mijn opa en oma in Castricum woonden en wij daar vaak de duinen introkken heb ik voornamelijk daar een enorme passie voor de natuur ontwikkeld. We brachten hele zomers door op campings in de binnenduinrand, waar zingende Nachtegalen en roepende Bosuilen regelmatig het achtergrondgeluid vormden. Toen ik 9 was zijn we naar Castricum verhuisd en was ik steeds vaker in de duinen te vinden. Ook maakte ik kennis met het ringonderzoek waarbij vogels van dichtbij in de hand bestudeerd konden worden. Op Vogelringstation Castricum ben ik momenteel nog steeds actief. Vogels kijken werd gaandeweg een steeds serieuzere hobby en werd uitgebreid met het zoeken naar in mijn ogen exotische soorten die ik alleen kende uit mijn vogelboek op vakanties in het buitenland. Ook kreeg ik steeds meer oog voor andere soortgroepen zoals zoogdieren, planten en vlinders.

Vanwege mijn opleiding ecologie aan de UvA heb ik tijdens mijn studie (en daarna) weer negen jaar in Amsterdam gewoond. Voor mijn studie heb ik vogelonderzoeksprojecten in Zweden en Zuid-Afrika gedaan. In Zweden ben ik ook een eigen onderzoeksproject naar Morinelplevieren begonnen en spendeer daarvoor nog elke zomer enkele weken op de hoge toendra. Inmiddels woon ik weer in het vertrouwde Castricum en werk ik voor een ecologisch advies- en onderzoeksbureau. In mijn vrije tijd ben ik heel vaak buiten te vinden en deze tijd deel ik het liefst met vrienden, collega’s en iedereen die ook maar een klein beetje interesse in de natuur heeft!