Tim Langerak

Mijn naam is Tim, ik ben een geboren en getogen Woerdenaar. Al mijn hele leven heb ik oog voor de natuur. Mijn opa (oud-docent biologie) nam mij als kind al mee naar buiten. Zo werden de vakanties in Zeeland gevuld met het vangen van krabbetjes en het kijken naar reeën in de schemer.

Vanaf mijn twaalfde jaar nam ik mijn verrekijker mee en ging ik ook de omgeving rond mijn huis eens verkennen. Al snel werd ik verrast door de variatie aan eenden op Natuurplas Breeveld op slechts een paar honderd meter van mijn huis. Elke middag maakte ik er weer een sport van om een pijlstaart of een tafeleend te ontdekken tussen de vele smienten. Dagtripjes richting de Delta en de Biesbosch met andere vogelaars zorgden ervoor dat ik helemaal verkocht was.

Een jaar later heb ik me aangesloten bij de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuur). Hier ontmoette ik leeftijdsgenoten met dezelfde passie van wie ik gigantisch veel heb mogen leren. Momenteel ben ik nog steeds actief bij de NJN en ga regelmatig mee op kamp. Deze hobby heeft er ook voor gezorgd dat ik de opleiding Toegepaste Biologie heb afgerond in de hoop van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Nu ben ik bezig om mij verder te verdiepen in vogelonderzoek. Zo ben ik als vrijwilliger al in Zweden en Mongolië geweest om te werken in onderzoekscentra en daar trekvogels te ringen. Dit hoop ik op nog veel meer plekken te kunnen doen om mijn kennis over vogelrui en vogeltrek te verbreden.

Omdat vogels kijken zo'n fantastische hobby is, vind ik het heel erg leuk om anderen aan te steken met deze passie door het delen van mijn kennis. Wil jij graag meer leren over vogels en over vogels kijken, dan zie ik je heel graag bij één van mijn excursies.

Tot in het veld!

Excursies van Tim Langerak

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Groene Jonker

  • 18:00 - 21:00
  • € 29,50

Moerasvogels en steltlopers in de Groene Jonker