Suzan Belterman

Ik ben Suzan en woon in Rotterdam. Een stad met mooie natuurgebieden zoals Het Kralingse Bos, Het Park, Vroesenpark, De Rotte, Rottemeren, Zevenhuizerplas en nog veel meer. Ik werk al lang met kinderen en ga graag met kinderen op vogelexcursie om mijn passie voor vogels te delen.

Mijn fascinatie voor natuur en vogels is jaren geleden serieuzer geworden toen ik een eigen tuin kreeg. Ik was verwonderd hoeveel verschillende vogels mijn tuin bezochten. Elke ochtend zong de Heggenmus in mijn tuin. Dit vond ik zo mooi. Ieder vogeltje had zijn eigen verenkleed, zocht eten op zijn eigen manier, bewoog op zijn eigen manier door mijn tuin en zong zijn eigen lied. Ik vond dit zo fascinerend dat ik er graag meer over wilde leren.

Ik heb mijn kennis verder verdiept met de vogelpodcasts van Arjan Dwarshuis en ik ging mee op verschillende vogelexcursies door Nederland via Dagjeindenatuur. Welke vogels je tegenkomt blijft altijd een verrassing en dat maakt de hobby vogelen zo leuk!

Ik heb verschillende studies afgerond: MBO Onderwijsassistent, HBO Pedagogisch Educatief Medewerker en HBO Pedagogiek. Op dit moment werk ik op een school voor regulier en speciaal basisonderwijs in Rotterdam. Een leuke baan, die ik graag combineer met het geven van vogelexcursies voor kinderen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen ook leren over de natuur in Nederland, iets dat vaak ontbreekt in het lesprogramma van scholen. Daarom neem ik kinderen graag mee op pad om meer te leren over de natuur en de fascinerende vogels die Nederland rijk is! Gaan jullie met mij mee op pad?