Stadsnatuur Rotterdam

De stad lijkt een plek zonder natuur. Maar als je goed kijkt, dan blijk je eigenlijk helemaal niet zo goed te hoeven zoeken naar de natuur in de stad. Tijdens deze excursie maken we een grote wandeling door Rotterdam. We zullen naar een heel oud stukje stad gaan om te kijken wat er tussen de muren allemaal groeit en bloeit, maar ook naar de nieuwere stukken om te kijken wat we daar juist weer tegenkomen. Er wordt nu bijvoorbeeld een stuk maas omgetoverd tot park (Rijnhaven), een betere plek voor opportunistische soorten gaan we niet vinden! 

Naast planten zoals Muurpeper, Eikvaren, Breekvaren en Muurleeuwenbekje, weten ook een hoop vogels raadt met Rotterdam. Zo kunnen we verschillende soorten meeuwen tegenkomen, maar ook spechten, roofvogels, mezen, vinkachtigen en zelfs de allerkleinste Goudhaantjes hebben een plekje gevonden. Ook kunnen we soorten tegenkomen die zich perfect aan de stad hebben aangepast zoals de Stadsduif, patat- etende Zilvermeeuwen, Halsbandparkieten, Gierzwaluwen, Slechtvalken en de Ooievaar.

We zullen ook meedoen met een stukje burgerwetenschap, waar we het verband onderzoeken tussen korstmossen en de warmte in de stad. 
Het zal een erg leuke ochtend worden waarbij alle soortgroepen aan bod komen. 

Deze excursie begint bij Rotterdam centraal station en duurt ongeveer 4 uur. We zullen een mooie wandeling (ongeveer 10 km) door de stad maken, dus zorg dat je goede schoenen aandoet

DatumStarttijdEindtijd
09:0013:00Reserveer direct
09:0013:00Reserveer direct
09:0013:00Reserveer direct