Schiermonnikoog - dagexcursie augustus

Najaarstrek op Schiermonnikoog

In het vroege najaar is Schiermonnikoog één van de mooiste plekken van Nederland om vogels te kijken. De najaarstrek van vogels is hier prachtig waarneembaar. Tijdens deze excursie gaan we daar de hele dag van genieten!

Je neemt om 06:30 de boot vanuit Lauwersoog naar het Waddeneiland Schiermonnikoog. Onderweg zijn er vaak al leuke soorten te zien als Eider, Grijze Zeehond en verschillende soorten steltlopers. Bij de veerhaven op Schiermonnikoog word je opgewacht door gids Jesse Sinnema. Op Schiermonnikoog staan fietsen voor ons klaar en fietsen we de gehele ochtend en begin van de middag het eiland rond, terwijl we zo nu en dan een mooie wandeling maken.

We starten waarschijnlijk bij de Westerplas, waar we kijken naar de mooie Lepelaarkolonie en de vele soorten watervogels die hier voorkomen. We hebben een goed kans op Kleine Zilverreiger en misschien wel een Geoorde Fuut.
Vervolgens maken we een korte wandeling over het Rif, een walhalla voor steltlopers. Hier kunnen we oefenen met het herkennen van de verschillende soorten zoals de Bontbekplevier, Zilverplevier, Bonte Strandloper, Rosse Grutto, Wulp en Groenpootruiter. 

Struinend door de duinen gaan we opzoek naar de eerste trekvogels die arriveren vanuit het noorden zoals Gekraagde Roodstaart, Paapje, Vuurgoudhaan, Tapuit en Bonte Vliegenvanger. Als we veel geluk hebben kunnen we misschien wel een Draaihals of zelfs een Sperwergrasmus of Ortolaan tegenkomen. Aan het eind van de excursie hebben we een gezamenlijke lunch en brengt Jesse de groep weer bij de boot om 13:30, waarna je ongeveer een uur later weer in Lauwersoog arriveert.

Inbegrepen: retour vaartocht naar Schiermonnikoog, huurfiets, vegetarische lunch en ervaren vogelgids met telescoop
Minimaal aantal deelnemers: 4

Ben je al op het eiland?
Dan kan je uiteraard ook meedoen aan deze excursie! De excursie start in dat geval om 07:15 in de veerhaven van Schiermonnikoog. Mail naar info@dagjeindenatuur.nl voor een kortingscode voor deze excursie zonder overtocht en eventueel zonder fiets.

DatumStarttijdEindtijd