Sascha Kuiper

Van mijn opa kreeg ik al vrij jong mijn eerste verrekijker en vogelboekje. Trots liep ik er elke dag mee­­­­ rond, op zoek naar vogels. De afgelopen jaren ben ik hier steeds fanatieker en serieuzer mee aan de slag gegaan. Het werd mijn grootste hobby en passie. De verrekijker zit standaard in mijn tas, want je weet nooit wat je tegenkomt. Ondertussen heb ik heel Nederland doorkruist om vogels te kijken met mede natuurgekken. Dit leidde ons vaak naar de meest bijzondere plekken en uithoeken waar je anders niet snel komt. Dit zijn precies de momenten die ik nooit zal vergeten!

Begin 2020 ben ik afgestudeerd aan de hbo-opleiding Toegepaste Biologie. De opleiding zelf is erg breed, maar waar mogelijk heb ik mezelf vooral gespecialiseerd in de richting van vogels. Zo ben ik tijdens mijn studie onder andere afgereisd naar Australië, om een paar maanden te assisteren bij een onderzoek naar het gedrag van Fairy Wrens (Ornaatelfjes). Ook heb ik op Terschelling onderzoek gedaan naar het broedsucces van Wulpen. Al snel na mijn afstuderen kon ik op Terschelling aan het werk als boswachter ecologie, voor het inventariseren van broedvogels. Prachtig werk in een prachtige omgeving! Hiermee kon ik van mijn grootste hobby mijn werk maken. Daarnaast ben ik ook in mijn vrije tijd vaak buiten te vinden met verrekijker, camera en telescoop.

Ik vind het ontzettend leuk om met anderen op pad te gaan en mijn kennis en enthousiasme door te geven. Om samen te genieten van de prachtige Nederlandse natuur en om gezellige wandelingen te maken om nooit te vergeten.

Privé-excursie
Ben je op Terschelling en wil je graag met Sascha mee op een privé-excursie? Informeer via info@dagjeindenatuur.nl naar de mogelijkheden en tarieven.