Romy van der Kooij

Mijn liefde voor vogels begon in 2020 toen ik mijn eerste verrekijker kocht en ik in de coronaperiode veel de natuur in ging. Een excursie van dagjeindenatuur.nl bij het Vogelringstation Meijendel zorgde voor een boost met de Tuinfluiter als spark bird en eerste handsoort. Het was fantastisch om de vogels van zo dichtbij te zien!
Dat smaakte naar meer, daarom ben ik assistent geworden bij het ringstation. Mede door de ervaren ringers en door vaak te assisteren heb ik in korte tijd veel geleerd en bij kunnen dragen aan belangrijk onderzoek. Ook deed ik veel vogelervaring op via excursies, podcasts, boeken en vooral veel de natuur in gaan. Ik vind het heerlijk om zoveel buiten te zijn, de zon op te zien komen en de seizoenen te zien veranderen.

Vogels kijken is een geweldige hobby, omdat geen enkele vogel, seizoen en dag hetzelfde is. Alle verschillende soorten die hier verblijven of op doortocht zijn, in zomer- of winterkleed en met eigen geluiden. Vogels zijn een prachtige weerspiegeling van de natuur!

Vogels kijken doe ik graag samen! Dat is vaak met mijn vriend, waarbij elke nieuwe soort een high-five oplevert. Maar ik heb ook al veel familie en vrienden aan het vogelen geholpen! Vooral voor kinderen is het leuk en leerzaam om buiten te zijn, de natuur te leren kennen en lekker te ontdekken. Ik breng mijn enthousiasme voor vogels en de natuur met veel plezier over tijdens de kinderexcursies. Samen op vogeltocht om de kinderen te leren een Pimpelmees, Roodborst of Merel te herkennen en te high-fiven op een nieuwe soort.

Excursies van Romy van der Kooij

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw
Cetti's Zanger - Lars Buclx

Vogelringstation Meijendel

  • 07:45 - 11:45
  • € 49,50

Vogelen en meekijken bij vogelringstation Meijendel

Vogelfestival Oostvaardersplassen

  • 10:00 - 16:00
  • € 39,50

Zeearenden en Baardmannetje in de Oostvaardersplassen

Cetti's Zanger - Lars Buclx

Vogelringstation Meijendel

  • 08:30 - 12:30
  • € 49,50

Vogelen en meekijken bij vogelringstation Meijendel

kramsvogel - Lars Buckx

Ringstation Meijendel

  • 08:30 - 12:30
  • € 49,50

Vogelen en meekijken bij vogelringstation Meijendel