Robert van Tiel

Hoi! Mijn naam is Robert, geboren en getogen in Zuid-Limburg. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door dieren en natuur, en met name vogels! Samen met mijn vader ging ik op pad naar mooie natuurgebieden op zoek naar bijzondere soorten. Sindsdien ben ik fanatiek vogelaar en kom ik op allerlei plekken in Nederland om vogels te kijken. Tijdens het voor- en najaar ben ik regelmatig te vinden in Zeeland, waar de vogeltrek vaak spectaculair en goed zichtbaar is. Maar vogels kijken kan altijd en overal! Na al die jaren kom ik nog altijd nieuwe dingen tegen in de natuur, dat maakt het spannend en boeiend.

Tegenwoordig woon ik in Utrecht, maar ik ben nog regelmatig in Zuid-Limburg te vinden. De prachtige landschappen en de unieke soorten blijven lonken! Elk jaar kijk ik in het bijzonder uit naar de Kraanvogeltrek over Limburg. Het voelt als een enorm voorrecht om dit meerdere malen per jaar te mogen meemaken. Een groep luid roepende Kraanvogels over je heen vliegend blijft altijd spectaculair en ontroerend.

Naast vogels ben ik ook geïnteresseerd in zoogdieren en sinds enkele jaren richt ik mij in de zomer ook op dag- en nachtvlinders. Door de diversiteit aan landschappen is Zuid-Limburg uitermate geschikt om veel bijzondere soorten tegen te komen. Het delen van mooie waarnemingen is enorm waardevol voor mij. Ik kijk ernaar uit om mijn passie en kennis tijdens een excursie te delen en samen te genieten van de vele fraaie soorten in Nederland!