Rieneke van der Neut

Eigenlijk zat het altijd al in mijn bloed. Ik kom uit een familie waarin vele generaties werkten met de natuur. Maar soms gaat je weg anders en kom je uiteindelijk toch weer op datzelfde pad uit als je voorouders…

Mijn naam is Rieneke van der Neut – Ravensbergen. Na jaren gewerkt te hebben als organisatieadviseur heb ik de overstap gemaakt naar kruidengeneeskunde. Ook al werkte ik in het bedrijfsleven met passie voor veel verschillende organisaties, toch bleef ik zoekende. Ik nam een time-out en in mijn zoektocht ging ik een kruidencursus volgen voor mijn plezier, want ik dacht: ‘dat heb ik altijd al een keer willen doen’.

Al snel wist ik het, hier wilde ik meer van leren dan alleen een cursus. Er groeit zoveel voeding en geneeskracht om ons heen dat ik helemaal niet ken, terwijl ik er elke dag langskom. Wist je dat er in een tuin gemiddeld 10 geneeskrachtige of eetbare kruiden groeien die de meeste mensen niet herkennen? Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding en sinds 2022 volg ik de 4-jarige opleiding Kruidengeneeskunde.

Mijn enthousiasme is zo groot dat ik graag met anderen deel wat ik geleerd heb. Daarom ben ik gestart met het geven van kruidenwandelingen in de Biesbosch. Omdat ik dichtbij de Brabantse Biesbosch woon, kom ik er vaak en ken ik de omgeving goed. Elk seizoen groeien er weer andere planten en kruiden die elk een prachtig verhaal hebben om te delen. Al wandelend vertel ik je over de geneeskracht en voedingswaarden van wat er groeit om je heen. Ook proeven we van de eetbare kruiden, je zult verrast zijn over zoveel verschillende smaken en geuren!

Excursies van Rieneke van der Neut

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Wilde kruiden/planten in de Biesbosch

  • 10:00 - 12:30
  • € 25,00

Leer meer over wilde kruiden, hun geneeskracht en hun smaak in de Brabantse Biesbosch

Wilde kruiden/planten in de Biesbosch

  • 10:00 - 12:30
  • € 25,00

Leer meer over wilde kruiden, hun geneeskracht en hun smaak in de Brabantse Biesbosch

Wilde kruiden/planten in de Biesbosch

  • 10:00 - 12:30
  • € 25,00

Leer meer over wilde kruiden, hun geneeskracht en hun smaak in de Brabantse Biesbosch