Regte Heide natuurfotografie

In de buurt van Tilburg ligt een prachtig divers natuurgebied dat nog vrij onbekend is buiten de regio, maar het is zeker een bezoek waard. De dekzandrug die twee watergangen scheidt is bijzonder en zorgt voor een mooie structuurrijke heide met grote soortenrijkdom, en ook het Beekdal van de Oude Leij vormt een perfect habitat voor vele insecten en mooie dagvlinders waaronder Citroenvlinder, Heideblauwtje, Kleine Parelmoervlinder en Groot Dikkopje.

Op een relatief korte route kom je dus altijd wel wat moois tegen qua vogels en ander leven, en anders stelt de uitgestrekte heide met een aantal bijzondere grafheuvels uit de Bronstijd ook nooit teleur. Een perfect gebied voor een mooie fotowandeling.

De wandeling start met zonsopgang om te genieten van het mooie landschap en deze proberen mooi te fotograferen. En vroeg op de ochtend is het zeker mogelijk dat we een Ree, Haas of Konijn tegenkomen. Recent is er een populatie Boomkikkers te vinden op de Regte Heide, ook altijd leuk om die wanneer het later op de ochtend opwarmt te gaan zoeken!

Qua vogels is het gebied erg rijk, zo zijn bijvoorbeeld soorten als Veldleeuwerik, Kuifmees, Roodborsttapuit, Blauwborst, Geelgors, Havik en Grauwe Klauwier hier te vinden. Als we geluk hebben zien we misschien nog een Wespendief of Boomvalk overvliegen.

Tijdens de fotowandeling gaat het niet om het zien van zoveel mogelijk soorten, maar bezoeken we een aantal plekjes waar ik zelf graag fotografeer en nemen we vooral de tijd om iets naar wens vast te leggen met de camera. Met medefotografen op pad gaan zorgt gegarandeerd voor fijne gesprekken en uitwisseling van kennis en ervaringen.

DatumStarttijdEindtijd
05:3009:30Volgeboekt
06:0010:00Volgeboekt