Herfstfotografie op de Regte Heide

In de buurt van Tilburg ligt een prachtig divers natuurgebied dat nog vrij onbekend is buiten de regio, maar het is zeker een bezoek waard. De dekzandrug die twee watergangen scheidt is bijzonder en zorgt voor een mooie structuurrijke heide met grote soortenrijkdom, en het Beekdal van de Oude Leij vormt een perfect decor voor mooie landschapsfotografie. Op een relatief korte route kom je dus altijd wel wat moois tegen qua landschapstypes, vogels en ander leven. Een perfect gebied voor een mooie fotocursus.

Tijdens een wandeling die met zonsopgang start gaan we genieten van het mooie landschap en deze proberen mooi te fotograferen. Hopelijk kunnen we al genieten van de warme herfstkleuren! En vroeg op de ochtend is het zeker mogelijk dat we een Ree tegenkomen.

Qua vogels is het gebied erg rijk, zo zijn bijvoorbeeld soorten als Kuifmees, Geelgors, Havik en verschillende soorten spechten hier te vinden in het najaar. Als we geluk hebben zien we ook nog overwinterende vogels zoals bijvoorbeeld Koperwiek, Vuurgoudhaan, Keep of Barmsijsjes. Met wat geluk zien we misschien ook een Klapekster of Blauwe Kiekendief.

Tijdens de fotocursus gaat het niet om het zien van zoveel mogelijk soorten, maar bezoeken we een aantal plekjes waar ik zelf graag fotografeer en nemen we vooral de tijd om iets naar wens vast te leggen met de camera. Tijdens het fotograferen geef ik tips en uitleg over de instellingen van je camera. Met medefotografen op pad gaan zorgt gegarandeerd voor fijne gesprekken en uitwisseling van kennis en ervaringen.

DatumStarttijdEindtijd