Kuifmees ©Laurie Rijsdijk

Fotocursus Regte Heide

In de buurt van Tilburg ligt een prachtig divers natuurgebied dat nog vrij onbekend is buiten de regio, maar het is zeker een bezoek waard. De dekzandrug die twee watergangen scheidt is bijzonder en zorgt voor een mooie structuurrijke heide met een grote soortenrijkdom. Het Beekdal van de Oude Leij vormt een perfect habitat voor vele insecten en mooie dagvlinders waaronder Heivlinder, Kleine Parelmoervlinder en Groot Dikkopje. Op een relatief korte route kom je dus altijd wel wat moois tegen qua vogels en ander leven. Daarnaast stelt de uitgestrekte heide met een aantal bijzondere grafheuvels uit de Bronstijd ook nooit teleur. Een perfect gebied voor een mooie fotocursus.

De wandeling start met zonsopgang om te genieten van het mooie landschap, dat we uiteraard proberen vast te leggen. Hopelijk staat de heide al mooi in bloei! Vroeg op de ochtend maken we ook kans op dieren als Ree, Haas of Konijn.

Qua vogels is het gebied erg rijk, zo zijn bijvoorbeeld soorten als Veldleeuwerik, Kuifmees, Roodborsttapuit, Blauwborst, Geelgors, Havik en Grauwe Klauwier hier te vinden. Als we geluk hebben zien we ook nog een Wespendief overvliegen.

Tijdens de fotocursus gaat het niet om het zien van zoveel mogelijk soorten, maar bezoeken we een aantal plekjes waar ik zelf graag fotografeer en nemen we vooral de tijd om iets naar wens vast te leggen met de camera. Daarbij geef ik tips en uitleg over fotografie en de instellingen van je camera. Met medefotografen op pad gaan zorgt gegarandeerd voor fijne gesprekken en uitwisseling van kennis en ervaringen.

DatumStarttijdEindtijd