Raymond Daemen

Mijn naam is Raymond. Ik kom uit Maastricht en ben werkzaam als ecoloog bij een ingenieursbureau in Limburg. Hier houd ik mij bezig met het onderzoeken van allerlei dieren en planten met het doel deze te beschermen tijdens werkzaamheden in de ruimtelijke omgeving.

Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door de natuur. Op jonge leeftijd kreeg ik van mijn oom een oude Peterson’s vogelgids. Ik was direct onder de indruk van de verscheidenheid aan mooie soorten en wilde ze graag in het echt zien en horen. Sinds dien ben ik in mijn vrije tijd altijd buiten te vinden, waarbij ik mij hoofdzakelijk richt op vogels, zoogdieren en vlinders.

Overal in Nederland zijn prachtige natuurgebieden die ik graag bezoek. Toch ben ik het liefste in de Zuid-Limburgse natuur. Door de vele unieke landschappen met kalkgraslanden, hellingbossen en de Grindmaas kun je hier een grote diversiteit aan bijzondere soorten tegenkomen. Ik vind het leuk om andere mensen mee te nemen in deze gebieden en ze de rijkdom ervan te tonen met als doel ze net zo enthousiast te maken voor natuur als ik zelf ben!