Niels Kimpel

 ik ben Niels!  En ik ben echt een ontzettende (bodem)beestjes nerd. Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in de kleine beestjes die onder stammen of tegels leven. Vaak ging ik met mijn opa naar het bos om daar van alles te bekijken. Toen ik enigszins begon te begrijpen hoe een fotocamera werkt ben ik die kleine beestjes ook gaan vastleggen en daarmee is mijn liefde voor fotografie ontstaan.

In het dagelijks leven werk ik als Specialist Natuur Monitoring voor een terreinbeheerder/drinkwaterbedrijf. Daarnaast heb ik ook nog een eigen bedrijf waar we werken aan het innoveren van technieken ten behoeve van natuuronderzoek en -monitoring. Het beschermen van de natuur zit al vanaf mijn geboorte in mijn bloed en is een van de grootste passies in mijn leven. Daarom vind ik natuureducatie ook zo belangrijk. Want hoe groter het draagvlak hoe meer kans dat de natuur wordt beschermt en de biodiversiteit wordt verbeterd. Dat is ook de reden waarom ik altijd bezig probeer te zijn met educatie. Of dat nou is in de vorm van een les op school, docent tijdens een meerdaagse cursus of het gidsen van excursie.

Tijdens mijn excursies zullen we dus vooral bezig zijn met het fotograferen en determineren van (kleine) bodembeestjes en andere kleine objecten. Denk hierbij aan pissebedden, miljoenpoten, duizendpoten en springstaarten maar ook bijvoorbeeld kleine (slijm)zwammen. Daarnaast sta ik altijd open voor discussie over actuele natuuronderwerpen en beantwoord ik graag al jullie brandende natuurvragen. Tot snel!

Niels Kimpel