Nicolas Van Overmeeren

Ik ben Nicolas! De eerste aquarel die ik als kind maakte was een IJsvogel. Het zou weliswaar nog 20 jaar duren eer ik de microbe van het vogels kijken te pakken kreeg. Van het één kwam al snel het ander, ik nam mijn potlood en penseel weer vaker mee en begon me steeds meer te verliezen in al dat gevleugeld geweld, hoe ze eruit zien en hoe ze zich gedragen. 

Toen kwam onze zoon Jacko en moesten we een ruimer optrekje zoeken. Dat vonden we op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg, waar ik de mensen van Werkgroep Grauwe Gors leerde kennen. Mijn passie voor vogels geraakte in een stroomversnelling en ondertussen werk ik voor verschillende organisaties waar ik mijn passie verder kan ontwikkelen en meewerk aan een beter leven voor akkervogels en hun omgeving. Ze gaven mij al zoveel mooie momenten, en hebben nog veel meer in petto voor wie simpelweg de tijd neemt om verwonderd te zijn. 

Ga met mij mee op pad en verwacht je aan een enthousiasteling die jou de tijd geeft om de ervaringen helemaal in je op te nemen en heel vaak zal zeggen “kijk hier, snel!” met de telescoop gericht op de fascinerende vogels die het cultuurlandschap hun thuis noemen.