Zandhagedis
Boomkikker
Paardenbijter

Beginnerscursus natuurfotografie in de AW-Duinen

Een nieuwe camera gekocht, maar het is nog lastig om de juiste instellingen te vinden? Twijfel over de beste manier om een Grote Bonte Specht op de foto te zetten of juist een langszoevende Sperwer? Niet zeker of een hoge of een lage ISO het beste is en welke meerwaarde een hoger F-getal eigenlijk heeft? Voor al die vragen is deze cursus bedoeld! In de cursus gaan we aan de slag met de basics van de fotografie. We leren hoe ISO, sluitertijd en diafragma elkaar beïnvloeden en welke combinatie voor een goed resultaat zorgt.

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn de perfect plek om dit allemaal onder de knie te krijgen. Onder deskundige begeleiding krijg je hier uitgebreid de kans om te oefenen met het fotograferen, te reflecteren en de vaardigheden verder te ontwikkelen. Tijdens de excursies zal uitgebreid de tijd zijn voor vragen en voor het onder de knie krijgen van de instellingen van je camera.

In de Amsterdamse Waterleidingduinen komen we bijna gegarandeerd damherten tegen, die zich uitstekend laten fotograferen en jou de kans geven om te spelen met de basisinstellingen (en misschien wel meer) van jouw camera. Maar de Amsterdamse Waterleiding hebben nog veel meer te bieden dan alleen damherten, met wat geluk kunnen wij vossen, zandhagedissen, boomkikkers en een heel scala aan vogels tegenkomen, waaronder de IJsvogel, Buizerd en Grote Bonte Specht. Ook voor het fotograferen van libellen en vlinders zijn de Amsterdamse Waterleiding duinen perfect!

DatumStarttijdEindtijd