Natuurexcursie Weerribben

Eén van de beste gebieden in Nederland voor libellen is de Weerribben. Daarnaast komen er ook diverse zeldzame dagvlindersoorten voor. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de zeldzame vlinders Zilveren Maan en Grote Weerschijnvlinder. Daarnaast is de Weerribben één van de twee locaties in Nederland waar de Grote Vuurvlinder voorkomt. In Nederland vliegt de ondersoort batava, die nergens anders ter wereld voorkomt. Uiteraard gaan we tijdens de excursie op zoek naar deze prachtige vlindersoort.

Ook voor libellen is dit laagveengebied een uniek habitat. Denk aan soorten als de Noordse Winterjuffer, Vuurlibel en Zwarte Heidelibel. Maar we maken ook kans op de bijzondere Groene Glazenmaker en Gevlekte Glanslibel! We gaan zoveel mogelijk soorten vergelijken en bekijken, dus als je eens van heel dichtbij de variatie aan soorten wil zien. Is dit je kans!

De Weerribben is een prachtig natuurgebied waar ook veel verschillende soort vogels voorkomen. Tijdens onze wandeling door het gebied houden we onze ogen open voor soorten als Purperreiger, IJsvogel, Zwarte Stern, Geoorde Fuut, Blauwborst, en wie weet ontdekken we een Roerdomp of Wielewaal! Met wat geluk zwemt er ook nog een Ringslang voorbij. Kortom, een diverse excursie in een prachtig natuurgebied!

Tijdens de excursie is er ook ruimte om de verschillende soorten te fotograferen en om tips te krijgen voor het gebruik van je camera!

DatumStarttijdEindtijd
08:3012:30Volgeboekt
08:3012:30Reserveer direct
08:3012:30Volgeboekt
08:3012:30Volgeboekt