Natuurexcursie Voornes Duin - Tenellaplas

Natuurexcursie Voornes Duin

Het Voornes Duin is een van de mooiste gebieden om het voorjaar te beleven. De dag start hier met een prachtige concert van vele broedvogels. Zo kan je hier genieten van de kraakheldere zang van de Grote Lijster of de prachtige melodieuze zang van de Boomleeuwerik. Rondom het Breede Water is het een drukte van jewelste met een broedkolonie Aalscholvers en vele andere watervogels, als bijvoorbeeld de Dodaars, die dit gebied gebruiken om hun jongen groot te brengen. Daarnaast is mei een prachtige maand waar je kans hebt op leuke trekvogels die op weg zijn naar hun noordelijke broedgebieden.

Niet alleen voor vogels, maar ook voor planten is dit gebied zeer bekend onder natuurliefhebbers. Zo bloeien hier van vele bijzondere planten, zoals bijvoorbeeld de zeldzame Harlekijnorchis, het Zomerklokje en het Glad Parelzaad. Deze diversiteit trek ook weer een gigantische lijst aan insecten aan, waaronder het prachtige fotogenieke Oranjetipje.

Kortom, dit gebied leent zich uitstekend voor een heerlijke afwisselende wandeling met kans op een hoop leuke plant- en diersoorten!

DatumStarttijdEindtijd