Micha d'Oliveira

Mijn naam is Micha d'Oliveira. Al van jongs af aan heb ik het geweldig gevonden om in de natuur te wandelen en de natuur te verkennen. De echte liefde voor wilde planten en dieren is pas naar boven gekomen toen ik Toegepaste Biologie ging studeren. Binnen deze  opleiding wordt er niet zo veel focus gelegd op insecten, maar medestudenten hebben mij die wereld wel snel laten zien. 

Het begon met nachtvlinders en eindigde met... nouja alles eigenlijk! Door veel met vrienden naar buiten te gaan en alles wat los en vast zit op soortnaam te brengen leer je ontzettend veel. Dat deden we dan ook, van vlinder tot kever maar ook planten, vogels en bijvoorbeeld korstmossen in de winter. Ik heb mij de laatste jaren vooral gefocust op de Diptera (dat is de wetenschappelijk naam voor Vliegen en Muggen) en dan specifiek de langpoot- en steltmuggen, waar ik ook verschillende artikelen over heb gepubliceerd.

 Dat is het namelijk het allerleukste, het delen van je opgebouwde kennis en anderen inspireren om ook de natuur in te gaan en naar planten en dieren te zoeken. Dat kan door artikelen te schrijven of gewoon door mensen mee te nemen de natuur in. Ik hoop jullie dan ook op één van de excursies te zien!