Merijn Loeve

Ik ben al van jongs af aan met de natuur bezig. Samen met mijn broertjes en vader gingen we vaak naar de Biesbosch om naar vogels te kijken. Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik boswachter voor Staatsbosbeheer in de Zuid-Hollandse Delta en Grevelingen.
Hiervoor werkte ik als ecoloog en kwam ik op veel plekken in Nederland, waar ook mijn interesse is ontstaan voor andere soortgroepen dan vogels. Sinds mijn studie Landscape & Environment Management in Delft heb ik een voorliefde voor meeuwen. Naast het helpen met ringen, onderzoek en vele vrije uurtjes meeuwen kijken schreef ik ook samen met Ruurd-Jelle van der Leij de Nederlandse Meeuwengids. Ik geef ook regelmatig lezingen en excursies over meeuwen of andere natuurthema's zoals biodiversiteit en vind het leuk om mijn kennis over te dragen en er andere mensen enthousiast mee te maken. Ook ben ik soortenvalidator voor vogels op waarneming.nl.

Een andere voorliefde is de Biesbosch. Sinds 2018 woon ik samen met mijn vriendin in Dordrecht op een steenworp afstand van de Biesbosch en worden daar vele vrije uurtjes besteed aan vogels kijken, nachtvlinderen en insecten zoeken.