Max van Waasdijk

Ik ben Max en neem u graag mee op zoek naar de pareltjes van de Nederlandse natuur. Het mooie aan de natuur is dat geen dag hetzelfde is en je elke dag weer wat nieuws kan leren.

Toen ik 11 jaar was nam mijn opa me een keer mee naar Zeeland om vogels te kijken. We zagen al vrij snel een prachtige Slechtvalk, die we op school net hadden besproken. Ik was meteen om! Al mijn zakgeld legde ik opzij om te sparen voor mijn eerste verrekijker en vogelboek, waarmee ik bijna dagelijks de duinen in trok op zoek naar nieuwe soorten en om de fascinerende vogeltrek te aanschouwen. Helaas doofde het vuurtje voor mijn passie in de pubertijd.

Na mijn middelbare school kreeg ik de kans om een half jaar op een lodge in South Luangwa, Zambia te werken. Hier kwam niet alleen de liefde voor vogels terug, maar ook voor alle schoonheden van de natuur. Niet veel later vertrok ik voor een jaar naar Zuid Afrika en Namibië om een opleiding tot safarigids te volgen. Later deed ik nog verschillende landen in Azië aan om de vogels en natuur daar te ontdekken.

Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en neem ik jullie graag mee om de prachtige Nederlandse natuur te laten zien!