Mathijs Overeem

Ik ben Mathijs!  Al mijn hele leven woonachtig in Scherpenzeel, gelegen in de Gelderse Vallei. Ook ik ben al sinds ik me kan herinneren gek op de natuur en alles wat daarin leeft. Toen ik een jaar of acht was kreeg ik mijn eerste verrekijker. Hierna werd mijn passie voor de natuur alleen maar groter. Vele uren bracht ik door in de bossen en heideterreinen op onder andere de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, om zoveel mogelijk te zien en te leren.

Naast mijn grootste passie vogels heb ik altijd al een voorliefde gehad voor grofwild en andere zoogdieren. Tijdens de excursies zal ik dan ook altijd even de tijd nemen voor een passerend ree of het bekijken van andere sporen. Mijn kennis over de natuur en het beheer hiervan heb ik verder kunnen uitbreiden tijdens mijn studie Bos- en Natuurbeheer.

Ik ga graag op pad rond mijn eigen woonomgeving om te vogelen, te (nacht)vlinderen en te struinen omdat ik zoveel mogelijk wil weten en zien over alles wat er aan biodiversiteit te vinden is. Ook ga ik graag met een vast clubje mede-vogelaars het land door om de tofste soorten te zien en te fotograferen. Sinds 2018 sta ik ook met enige regelmaat op de telpost Leersumse Veld, om de voor- en najaarstrek te volgen. Hier heb ik onder andere veel geleerd op het gebied van herkenning van geluiden.

Mede door alle uren op de telpost en het doen van twee (afstudeer)stages in dit schitterende en gevarieerde gebied ken ik het Leersumse Veld goed. Ik neem jullie dan ook graag mee het veld in om mijn opgedane kennis en enthousiasme te delen en er een mooie dag van te maken!