In het voorjaar laten vogels zich horen met prachtige zangorkesten. Ze zijn dan druk bezig met het afbakenen van hun territorium en het versieren van een vrouwtje. Het is genieten om buiten te lopen en alle verschillende vogels te horen zingen, maar het is natuurlijk extra leuk als je ook kan herkennen welke soort zijn liedje zingt. Dat gaan we vanavond leren!
Tijdens drie avonden in maart, april en mei leren we de vogelzang van die specifieke maand kennen. In maart zijn met name de bosvogels die hier jaarrond verblijven actief. Zo hoor je dan de Koolmees, Winterkoning, Roodborst, Zanglijster en Kleine Bonte Specht.
In april arriveren de eerste zomervogels terug uit Afrika en leren we het geluid van onder andere de Fitis, Grasmus, Nachtegaal en Boompieper. In mei zijn alle vogels terug in de broedgebieden en is het een orkest in de duinen. We leren het verschil tussen de Bosrietzanger en Spotvogel, terwijl we ook rietvogels als de Rietzanger en Kleine Karekiet uit elkaar leren houden.
We starten met een korte theorie over waarom vogels zingen, om vervolgens dieper in te gaan op de verschillende zangvogels die in maart te horen zijn. Met behulp van andere ezelsbruggetjes en tips proberen we de verschillende geluiden te leren herkennen. Deze cursus is geschikt voor net gestarte vogelaars, maar ook voor de wat meer gevorderde vogelaars die hun geluidenkennis willen bijspijkeren.
Datum | Starttijd | Eindtijd |