IJsgors

Kwade Hoek

De ruige Kwade Hoek doet haast on-Nederlands aan. De bijzondere naam van dit gebied verwijst naar de verraderlijke stroming en zandbanken waarop menig schip is vergaan.
Waar vind je in dit land nog natuur waar je gewoon onbezorgd in mag struinen? Op de Kwade Hoek kan het! In het juiste seizoen tenminste, maar dat zit wel goed want juist in het najaar en de winter is de Kwade Hoek een prachtige plek om te ontdekken. Op de Kwade Hoek wisselt zout en zoet water zich af en dat zorgt voor een interessante mix aan soorten.

In het najaar is het gebied vooral mooi vanwege de aantrekkingskracht van de slikplaten op veel soorten steltlopers en andere watervogels. De noordoostpunt is een mooie locatie om met opkomend water te gaan zitten. Langzaam komen allerlei steltlopers dichterbij. Soorten als Bonte Strandloper, Bontbekplevier, Zilverplevier, Wulp, Kluut en Rosse Grutto zijn hier dan mooi te bekijken. 

Daarnaast is deze locatie in de winter favoriet bij aantrekkelijke vogeltjes zoals Sneeuwgorzen en IJsgorzen. Met wat geluk zit er misschien een Frater of een Strandleeuwerik tussen! Ook roofvogels vinden dit gebied interessant, in de winter maken we een goede kans op Blauwe Kiekendieven die op hun kenmerkende manier het gebied afstropen. Ook kan het zomaar gebeuren dat we tijdens het struinen een Velduil tegen komen of dat er een Smelleken, Slechtvalk of Zeearend komt langsvliegen. De Kwade Hoek is een van die gebieden waar je een keer geweest moet zijn!

DatumStarttijdEindtijd
14:0016:00Volgeboekt