Kraanvogels in Diepholz

Vraag een willekeurige vogelaar in Nederland welk vogelfenomeen een hoop indruk heeft gemaakt en de kans is groot dat ze over de Kraanvogeltrek beginnen. De Kraanvogeltrek is een betoverend natuurverschijnsel dat twee keer per jaar plaatsvindt en vogelaars en natuurliefhebbers een onvergetelijk spektakel biedt. Elke herfst maken Kraanvogels een indrukwekkende reis van hun broedgebieden in Scandinavië en de Baltische Staten naar hun overwinteringsgebieden in Zuid-Europa. Wat deze trek zo bijzonder maakt, is de massaliteit en de kans om deze majestueuze vogels te zien rusten op verschillende pleisterplaatsen. Een van de beroemdste en meest bezochte rustplaatsen ligt rondom het pittoreske plaatsje Diepholz in Duitsland.

Diepholz is omgeven door vochtige hoogveengebieden die perfecte slaapplaatsen bieden voor de Kraanvogels. Rondom Diepholz vinden ze niet alleen een veilige plek om de nacht door te brengen, maar ook een overvloed aan voedsel om hun energievoorraden aan te vullen voor het volgende deel van hun epische reis. Overdag foerageren de Kraanvogels op de omliggende akkers, waar ze zich tegoed doen aan restanten van oogstgewassen, granen en andere lekkernijen.

Vogels Kijken in Diepholz
Het gebied rondom Diepholz is een paradijs voor vogelliefhebbers. Naast de imposante Kraanvogels kun je hier ook een scala aan andere fascinerende vogelsoorten zien. Denk aan de snelle Smelleken die over de velden jaagt, de geheimzinnige Velduil die vaak overdag te zien is en de Klapekster. Ook de Zeearend, de kleurrijke Goudvink en de Rode Wouw behoren tot de vaste gasten. Vergeet niet de elegante Blauwe Kiekendief, de Zwarte Specht, Geelgors en de Raaf. Elk van deze vogels draagt bij aan de bijzondere sfeer van Diepholz.

Fotografie en Observatie
Voor vogelliefhebbers en fotografen biedt Diepholz een schat aan mogelijkheden om mooie foto's te maken van zowel de Kraanvogels als de andere vogelsoorten. Uiteraard moeten we wat geluk en geduld hebben maar de beloning is groot. De beste momenten voor observatie zijn vaak in de vroege ochtend of late namiddag wanneer het licht perfect is en de vogels zich verplaatsen.

Het weekend
We starten het weekend op vrijdag aan het eind van de ochtend op een centraal gelegen plaats in Nederland, waarna we met een busje afreizen naar Diepholz. Hier gaan we in de middag kijken bij de slaapplaatsen van de Kraanvogels. Vervolgens hebben we twee dagen waarbij we verschillende plaatsen rondom Diepholz bezoeken, waarna we zondag aan het eind van de middag weer terug in Nederland arriveren.

We verblijven tijdens de reis in een hotel nabij Diepholz, waar we ook ontbijten, lunchen en dineren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Na boeking ontvang je een mail met een betalingslink van STO.

DatumStarttijdEindtijd
t/m 11:0016:00Volgeboekt