Kinderexcursie Kralingse Bos

Het Kralingse Bos is het grootste stadspark van Rotterdam. In het Kralingse Bos zijn heel het jaar door veel verschillende vogels te zien en te horen, zoals Roodborst, Merel, Staartmees, Boomklever, Grote Bonte Specht, Groene Specht en met geluk zelfs een IJsvogel. Ook de Havik broedt hier al een paar jaar.

In het najaar en de winter trekt dit stadspark soms bijzondere vogels zoals Vuurgoudhaan, Sijs, Appelvink en is er een kans om een rustende Ransuil te ontmoeten. Op de plas zit in de winter soms een Brilduiker en verblijven honderden Meerkoeten. In het voorjaar kunnen we oefenen met de zang van enkele stadsvogels.

Met behulp van een speciale kinderverrekijker gaan we op zoek naar de verschillende vogels in het Kralingse Bos en proberen we alle vogels van de zoekkaart te vinden. We leren meer over de vogels en over de verschillen tussen bijvoorbeeld de Heggenmus en de Winterkoning.

Naast het vogels zoeken, kijken en luisteren zullen we tijdens de vogelexcursie een klein vogel-spel doen om spelenderwijs te leren over de verschillen tussen de vogels. Aan het einde van de vogelexcursie zal er een kort verhaal worden verteld over een bijzondere vogel.

Het blijft altijd een verrassing welke vogels we zullen tegenkomen. Ga je mee op pad op zoek naar de mooiste vogels?

DatumStarttijdEindtijd