Voorjaar op de Kampina

De Kampina is een fantastisch stukje natuur gelegen in het midden van Noord-Brabant tussen Best en Boxtel. Wat dit gebied zo bijzonder maakt is de gigantische verscheidenheid aan verschillende stukken natuur. Vrijwel iedere soort natuur van Midden- en Oost-Brabant is terug te vinden in dit gebied.

Deze diversiteit aan natuur is perfect voor het zien en horen van veel verschillende soorten vogels, vlinders, libellen en planten. Zo maken we kans op roepende zangvogels als Fluiter, Wielewaal, Blauwborst en Bonte Vliegenvanger, of op andere vette soorten als Wespendief, Boomvalk, Raaf, Middelste Bonte Specht of Grauwe Klauwier. De heide zit rond deze tijd van het jaar ook vol met baltsende Boompiepers, Boomleeuweriken en Geelgorzen en met een beetje geluk horen we zelfs nog de Kwartel roepen.

Daarnaast leven er in de Kampina veel bijzondere soorten dagvlinders en libellen en groeien er mooie planten. Zo zijn rond deze tijd van het jaar o.a. de Beekrombout, Bosbeekjuffer, Bont Dikkopje en het Heideblauwtje actief. Afhankelijk van waar de interesses liggen gaan we tijdens de wandeling op zoek naar de verschillende dieren en planten in het gebied!

DatumStarttijdEindtijd