Joris Buis

Zolang ik mij kan herinneren zit ik met mijn neus in de vogelboeken. Als kind speurde ik voor iedere vakantie de kaartjes in de gids af om te zien welke soorten er op de bestemming zaten. Soms tot vermoeienis van mijn familie. Maar ik moest en zou die soorten die soorten vinden. Vaak lukte dat gelukkig. Ook in Nederland trok ik er regelmatig in mijn woonplaats Amsterdam op uit om vogels te zoeken.

Zo ontdekte ik dat ook in Amsterdam ontzettend veel te beleven is op natuurgebied. Zo ben ik onder andere oprichter van het stadsnatuurgebiedje 'Anna's Tuin & Ruigte' op Science Park Amsterdam, waar bijvoorbeeld de Blauwborst, Koekoek en Lepelaar voorkomen. Ook ontwikkelde ik verschillende cursussen voor de universiteit over massa-extinctie en wat hier aan te doen is. Ik ontwikkelde ook een cursus over het Antropoceen (het geologische tijdperk van de mens). Momenteel geef ik de door mij ontwikkelde cursus 'Nationaal Park Amsterdam: De Ecologie van de Stad' waarin ik studenten naar de stad laat kijken als volwaardig natuurgebied. Iets dat het in mijn ogen ook zeker is.  Daarnaast werk ik bij IVN Natuureducatie, waar ik iedere dag weer leer van mijn 200 collega's en de 6000 vrijwilligers. Hierdoor kom ik op de mooiste plekken van Nederland en leer ik de natuur nog steeds meer waarderen.

Binnen al mijn activiteiten staan de deelnemers centraal. Het blijste word ik als een groep echt met andere ogen naar de natuur kijkt of zelfs geïnspireerd raakt om in vogelboeken te gaan neuzen

Excursies van Joris Buis

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Goois Natuurreservaat

  • 13:00 - 15:30
  • € 29,50

Op zoek naar bijzondere vogels als Zwarte Specht en Grote Karekiet in het Goois Natuurreservaat