Joran Boer

Ik ben Joran! Geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Een dorp met als voortuin de prachtige polders van de Alblasserwaard en als achtertuin Nationaal park de Biesbosch. Ik ken deze gebieden, de vogels en zoogdieren die er leven dan ook op m'n duimpje.

Als klein kereltje vond ik niks mooier dan dieren. Ik groeide dan ook op in een gezin met groene vingers en passie voor de natuur. Ik zat nog maar net op het vmbo toen de grote vogelwereld echt voor mij openging. Toen ik eenmaal ontdekte dat niet iedere gans simpelweg een Grauwe Gans was en de Grote Bonte Specht die ik zag niet de enige soort specht was, maar dat er veel meer verschillende soorten te zien zijn, was ik niet meer te stoppen. In mijn vrije tijd was en ben ik nog steeds veel in de natuur te vinden. Vaak te voet, maar ook per kajak in de waterrijke gebieden. Voor de vogels en zoogdieren hoef ik niet ver van huis met de prachtige gebieden als de Alblasserwaard en de Biesbosch om de hoek. Inmiddels zet ik mijn passie en kennis van vogels in voor onder andere telwerk zoals: broedvogeltellingen, kolonievogeltellingen, watervogeltellingen, en af en toe slaapplaatstellingen. Dit doe ik voor Sovon. Trektellen tijdens de vogeltrek op telpost Boven-Hardinxveld doe ik ook graag. Uitslapen is er voor mij dan ook nooit bij... een echte vroege vogel dus! Vogels zijn namelijk vroeg in de morgen het meest actief. Bovendien laat de Bever zich vaak net na zonsopgang nog even zien, dat is genieten!

Al trek ik regelmatig alleen de natuur in, hou ik er juist van om onder de mensen te zijn. Ik deel dan ook graag mijn passie voor al dit geweldige moois van de natuur met andere. Het geeft mij veel voldoening om mensen enthousiast, met nieuwe kennis en mooie herinneringen naar huis te laten gaan!

Joran Boer