Jonathan Leeuwis

Hoi, ik ben Jonathan. Van kleins af aan ben ik al gek op de natuur. Ik kom uit de Alblasserwaardse polders, waar ik als klein mannetje al op kaplaarzen, gewapend met een verrekijker bijna groter dan ikzelf, op mijn fietsje de hele polder doorkruiste. Na iedere tocht kwam ik thuis vol trots vertellen over de eerste Grutto’s die weer terug waren, of over de bijna magische Roodhalsgans die ik tussen de duizenden Brandganzen vond. Mijn ouders zullen denk ik nooit meer vergeten dat ik ze als zevenjarige uit bed heb getrommeld omdat ik in de achtertuin een Putter had gezien. Of hoe ik het aquarium ineens vol had gestopt met padden en andere beestjes uit de sloot.

Deze liefde voor natuur is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een enorme passie! Het werkt verslavend die natuur, alles is leuk, en van alles wil ik meer leren. Zo ben ik niet alleen bezig met vogels, maar verdiep ik me ook in vlinders, libellen, zoogdieren, amfibieën, vissen, planten en eigenlijk al het andere wat leeft. Ik ben dan ook het grootste deel van mijn vrije tijd in het veld te vinden. Zowel in mooie grote natuurgebieden, als in eigen tuin, waar mijn broertje en ik ook al over de 1200 verschillende wilde planten en dieren hebben aangetroffen! Het leuke aan de natuur is gewoon dat iedere dag totaal anders is. Ook al loop je dagelijks precies het zelfde rondje, je ziet altijd iets anders.

Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, en werk ik als boswachter voor Staatsbosbeheer in de Rottemeren en het Bentwoud. Hier mag ik het voorrecht hebben om mensen door middel van excursies, lezingen en blogberichten kennis te laten maken met de geweldige diversiteit en rijkdom die we in onze eigen Nederlandse natuur kunnen vinden! Als je het mij vraagt, is er niets mooiers dan het enthousiasme van deelnemers wanneer ze voor het eerst een soort zien die al jaren op het verlanglijstje stond, of juist een heel nieuw plantje of dier ontdekken waarvan ze nog nooit gehoord hebben!

Jonathan Leeuwis

Excursies van Jonathan Leeuwis

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Vaartocht door de Biesbosch

  • 06:45 - 10:45
  • € 65,00

Een prachtige vaartocht door de Brabantse Biesbosch op zoek naar vogels en Bevers