Jeroen van Kruiningen

Ik ben Jeroen! Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat er in de natuur rondvliegt, kruipt of ook maar aanwezig is. Als 10-jarig mannetje ging ik al met een vogelvriend, samen in de trein, naar de winkel van de Vogelbescherming in Zeist om mijn eerste verrekijker te kopen. Toen is het vogelen echt begonnen.

 Een jaar of vier geleden ben ik nog fanatieker gaan vogelen. Elke week ben ik meerdere uren buiten te vinden, met name in Zeeland en West-Brabant. Ondertussen doe ik professionele inventarisaties en neem deel aan talloze vrijwilligers projecten die (bijna) allemaal vogelgerelateerd zijn. Zo ben ik mee gaan doen met diverse vogelprojecten in de buurt, onder andere het inventariseren van het Markiezaatsmeer op broedvogels, het tellen van patrijzen in mijn regio en het zoeken en beschermen van nesten van strandbroeders rondom de Oosterschelde.

Ik vind het superleuk om mensen te wijzen op wat er allemaal leeft en rondvliegt in de Nederlandse natuur en om daarover te vertellen. Met name vogels die voor mij inmiddels heel gewoon zijn geworden, aangezien ik ze vaak tegenkom in het veld, vind ik leuk om ze aan mensen te laten zien. Ik vind het leuk om mensen op dergelijk soorten te wijzen aangezien je er snel aan voorbij kan gaan zonder ze op te merken. Soorten zoals als Baardman en Zwarte Specht zijn prima op te pikken op geluid, maar dan moet je de geluiden wel kennen.

Ga eens mij met mij om in de Nederlandse natuurgebieden te zoeken naar leuke soorten om er meer van te weten te komen en ervan te genieten!

Jeroen van Kruiningen