Jan De Vlaemynck

Ik ben Jan, een gepassioneerde vogelkijker uit Brugge en student politieke wetenschappen aan UGent. In mijn vrije tijd kan je me meestal terugvinden in de natuur op zoek naar vogels, vlinders en zoogdieren. 

Al van jongs af aan bracht ik veel tijd door in het bos of in de tuin, waar ik altijd op zoek was naar beestjes en plantjes. Later geraakte ik gefascineerd door vogels en kreeg ik in het bijzonder een zwak voor vogeltrek. Ieder jaar kijk ik weer reikhalzend en vol ongeduld uit naar de terugkomst van de eerste Grutto’s, Boerenzwaluwen of Kolganzen naar ons land. In het voorjaar trek ik dan ook regelmatig naar trektelpost De Fonteintjes aan de kust, waarlangs vele duizenden vogels noordwaarts vliegen richting de broedgebieden. Door de jaren heen ben ik ook meer en meer op zoek beginnen gaan naar zeldzame vogels, maar het meest geniet ik toch nog van de alledaagse soorten die je dichtbij huis kan terugvinden. 

Door jarenlang vogels te kijken en vele dagen door te brengen in de bossen, polders en heidegebieden in mijn streek, heb ik heel wat ervaring en kennis opgedaan die ik graag met je deel. Ik neem je dan ook graag mee op pad en hoop zo mijn passie voor natuur en vogels over te dragen!