Hymke Meijer

Ik ben Hymke, opgegroeid aan de kust, in Castricum. Op jonge leeftijd was ik al veel te vinden in het Noord-Hollands Duinreservaat, mede doordat mijn opa daar boswachter was. Spelenderwijs hebben mijn opa en oma mij veel geleerd over de natuur.

Pas jaren later, toen ik voor mijn studiekeus stond, besefte ik mij hoe graag ik buiten ben. In 2017 ben ik Biologie gaan studeren in Leiden en ondertussen doe ik de master Bos- en Natuurbeheer in Wageningen. Na een jaar biologie studeren was ik al helemaal verkocht door alle veldwerkvakken. Ik vond niks lekkerder dan mijn dagen buiten doorbrengen en leren over alles om mij heen. Daardoor ben ik ook begonnen met vogelen tijdens mijn studie. Ook ben ik toen begonnen als vrijwilliger bij het onderzoek naar Boommarters in Noord-Holland, omdat ik naast vogels, zoogdieren ook erg fascinerend vind. Naast dat ik voor mijn studie veel buiten ben, ben ik ook in mijn vrije tijd veel buiten te vinden. Bijvoorbeeld op kamp met de JNM – Jongeren in de natuur. Hier heb ik de afgelopen jaren al veel geleerd over allerlei verschillende soorten!

Ik kijk er erg naar uit om mijn kennis nu met anderen en met name kinderen te mogen delen! Ik ben nog altijd erg dankbaar voor de momenten die ik op jonge leeftijd buiten met mijn opa en oma heb doorgebracht. Hopelijk kan ik ook bij andere kinderen wat bijdragen in het aanwakkeren van liefde voor natuur!