Avondexcursie Hulkesteinse Bos

Er is weinig mooier dan in de uurtjes net voor zonsondergang door een prachtig bos lopen. Tijdens deze gouden uurtjes, met vaak prachtig licht, zwelt de vogelzang nog een keer aan voordat de nacht valt. De natuur komt, na een vaak warme middag, weer tot leven en maakt zich op voor de nacht. Vogels laten zich nog een keer goed horen en nachtactieve dieren beginnen zich langzaam te vertonen. 

Het Hulkesteinse Bos ligt in het vroegere stroomgebied van de rivier de Eem. De gevarieerde ondergrond en wisselende waterstanden zorgen voor een zeer diverse en rijke begroeiing. Daarnaast is de Laakse Slenk hier weer opengegraven. Dat er weer water tussen de bomen doorstroomt heeft gezorgd voor een toename aan struweelvogels als Nachtegaal, Blauwborst, Cetti's Zanger en Bosrietzanger. Daarnaast zitten hier ook soorten zoals Gekraagde Roodstaart, Grauwe Vliegenvanger en Fitis en maken we kans op Wielewaal, Zomertortel of Raaf. Ook voor verschillende prachtige libellensoorten is het Hulkesteinse Bos inmiddels een aantrekkelijk gebied geworden.

Deze excursie is perfect voor beginnende vogelaars die graag de vogelzang willen leren. We staan stil bij de verschillende zangvogels en proberen met behulp van ezelsbruggetjes de vogelzang te herkennen.

DatumStarttijdEindtijd