Fotografiecursus in de Biesbosch

De Brabantse Biesbosch is een uniek stuk Nederlandse natuur. Het gebied is erg waterrijk en in de zomer het broedgebied van soorten als Blauwborst, Cetti's Zanger, Snor, Bosrietzanger en IJsvogel. De Biesbosch is bij vogelaars echter vooral bekend vanwege twee roofvogelsoorten die hier broeden: de Visarend en de Zeearend! We gaan vandaag uiteraard op zoek naar beide indrukwekkende arenden.

De wandeling start met zonsopgang om te genieten van het mooie landschap, dat we uiteraard proberen vast te leggen. Hopelijk zorgt de opkomende zon voor mooi licht over het gebied! Vroeg op de ochtend maken we ook kans op dieren als Ree, Haas of zelfs Bever!

Qua vogels is het gebied erg rijk, zo zijn bijvoorbeeld soorten als, Roodborsttapuit, Blauwborst, Groenpootruiter en Gele Kwikstaart. Als we geluk hebben zien we ook nog een Zeearend of Visarend overvliegen.

Tijdens de fotocursus gaat het niet om het zien van zoveel mogelijk soorten, maar bezoeken we een aantal plekjes waar ik zelf graag fotografeer en nemen we vooral de tijd om iets naar wens vast te leggen met de camera. Daarbij geef ik tips en uitleg over fotografie en de instellingen van je camera. Met medefotografen op pad gaan zorgt gegarandeerd voor fijne gesprekken en uitwisseling van kennis en ervaringen.

DatumStarttijdEindtijd
06:0010:00Reserveer direct