Wolharige Mammoet
Tand Witte Haai

Fossielen bij de Zandmotor

Op de plek waar nu de golven omslaan en we een wijde Noordzee voor ons zien, zou je duizenden jaren geleden een uitgestrekte vlakte hebben gezien, Doggerland. Hoewel die vlakte onder water is komen te staan, geeft het zo nu en dan zijn geheimen prijs. De Zandmotor bij Ter Heijde is een van de plekken waar je een goede kans hebt fossiele botten en schelpen te vinden. Het zand waaruit dit strand is opgebouwd komt namelijk uit oude lagen in de zeebodem.

Resten van de Wolharige Mammoet, Steppewisent en het Reuzenhert worden hier gevonden, evenals oude schelpen van voor de IJstijd: bijvoorbeeld de Gedoornde Hartschelp en de mooie ronde Artemisschelp. Maar ook resten van de beschaving van toen, zoals bewerkt vuursteen.

Natuurlijk liggen er ook allerlei verse resten van het zeeleven voor het oprapen, ook daar zullen we naar te kijken. Hoe leuk is het om slakkenhuizen te vinden die bewoond zijn door Heremietkreeften bijvoorbeeld!

We starten bij Kijkduin en lopen dan richting de Zandmotor, onderweg en op de Zandmotor zelf kan van alles gevonden worden, waaronder ook fossielen!
Tip: neem laarzen mee.
Deze excursie is ook geschikt voor kinderen!

DatumStarttijdEindtijd
09:0013:00Volgeboekt
09:0013:00Reserveer direct