Duinen van Ouddorp

De duinen rondom Ouddorp zij een bekende plek voor vogelaars. Door de strategische ligging, uistekend in zee, duiken hier regelmatig zeldzame vogelsoorten op. Zo zat hier in het najaar van 2020 nog een Goudlijster!

Naast de kans op zeldzame soorten, zijn er rondom Ouddorp zeker met gunstige wind altijd veel vogels te zien. In het najaar maken we kans op zangvogels op doortrek zoals Zwartkop, Tuinfluiter, Braamsluiper en Grasmus. Ook soorten als Bonte Vliegenvanger, Grauwe Vliegenvanger, Vuurgoudhaan en Gekraagde Roodstaart worden hier dan regelmatig gezien. Later in het najaar is er kans op mooie trek van lijster als Koperwiek en Kramsvogel, en vinkachtigen zoals Keep, Groenling en Sijs.

Onder leiding van een ervaren vogelaar die alle trekroepjes en vogelgeluiden herkent, gaan we uiteraard ook op zoek naar de krenten in de pap. Wie weet komt er een Grote Pieper langsvliegen of zit er een Bladkoning of misschien zelfs Pallas' Boszanger verscholen in de struiken! Ga met ons mee op zoek en geniet van de najaarstrek in de duinen van Ouddorp.

DatumStarttijdEindtijd