De Mortelen

De Mortelen is een van de kroonjuwelen van Nederland als het gaat om cultuurlandschap en laat zien hoe delen van Oost-Nederland er zo een 100 jaar geleden uit hebben gezien. In dit gebied komen bos, kruidenrijke graslanden, houtkaden, poeltjes en her en der een oude schuur of boerderij bij elkaar.

Dit rustige nog onbekende gebied met halfopen landschap is een paradijs voor een grote afwisseling van vogels, vlinders, libellen, planten en zelfs voor een specialistische soort als de boomkikker. Tijdens een 4 uur durende wandeling neem ik je graag mee naar de mooiste stukjes van de Mortelen en gaan we op zoek naar alles wat leeft.

We maken zeker begin van de ochtend kans op leuke vogel als Middelste Bonte Specht, Wielewaal, Bonte Vliegenvanger of Steenuil. Daarnaast vliegen er zeldzame vlinders rond als Kleine IJsvogelvlinder en Grote Weerschijnvlinder. Ook maken we kans op bijzondere soorten planten welke passen bij dit landschap. Een van de mooiste soorten die we tegen kunnen komen zijn de knap gecamoufleerde Boomkikkers, waar we met een beetje zoeken goede kans op maken!

DatumStarttijdEindtijd