Dagvlinders en vogels in het Weerterbos

Dagvlinders en vogels in het Weerterbos

Het Weerterbos is één van de betere plekken in Nederland om vlinders en libellen te kijken! Het is één van de weinige plekken in Nederland waar het bedreigde Spiegeldikkopje voorkomt.

Ook vind je hier de Kleine IJsvogelvlinder en de Grote Weerschijnvlinder. Daarnaast komen er andere mooie vlindersoorten voor als Koninginnepage, Eikenpage en de Kleine Parelmoervlinder. Met een beetje geluk komt er ook nog een Keizersmantel langsscheren!

Het gebied waar we zullen wandelen is een oud gemengd bos met veel vennetjes. Rond deze vennen vliegen ook veel libellen rond, zoals de prachtige Vuurlibel, de zeldzame Tangpantserjuffer en de Zuidelijke Heidelibel.

Door de leeftijd van het bos maken we hier ook kans op leuke bosvogels zoals de Wielewaal, 4 soorten spechten en de Boomvalk. Op het ven dobbert wellicht nog een Geoorde Fuut en soms foerageren hier in deze tijd van het jaar Zwarte Ooievaars! Ook broeden er Raven in het gebied en leven hier de Levendbarende Hagedis en Hazelworm. Als kers op de taart lopen er ook nog Edelherten door het gebied!

We zullen speciale aandacht besteden aan alle vlinders en libellen die we tegenkomen. Naast het determineren van de soorten is er ook ruimte om ze te fotograferen.

DatumStarttijdEindtijd