Dagexcursie Texel

Lepelaar
Draaihals
Boerenzwaluw
Bonte Strandloper
Nachtegaal

Heerlijke dag vogels kijken op Texel

Texel is één van de beste plekken in Nederland om vogels te kijken. De voorjaarstrek is op dit eiland waanzinnig goed waar te nemen en de soortenrijkdom is er enorm.

We spreken af in de veerhaven van Den Helder waar we de boot naar Texel nemen. Vanaf de veerboot naar het eiland kijken we alvast uit naar soorten als Eider, Visdief en Grijze Zeehond. Na aankomst op Texel stappen we op de (elektrische) fiets en bezoeken we onder andere de Petten, de Mokbaai en de Horsmeertjes. We besteden ruim aandacht aan de vogelzang van soorten als Blauwborst, Nachtegaal en Rietzanger. Bij de Petten genieten we van de vele Visdiefjes en Grote Sterns die hier broeden en zien we ook Kluten, een enorme kolonie Lepelaars en Zwarte Ruiters laten zich hier vaak goed zien.

In de Mokbaai leren we de kenmerken van de verschillende wadvogels zoals Rosse Grutto, Kanoet, Zilverplevier en Bonte Strandloper die nu mooi in zomerkleed zijn. Uiteraard maken we ook kans op Kleine Strandlopers, Bosruiters en Krombekstrandlopers. Omdat we vandaag op één van de beste vogelplekken in Nederland zijn houden we ook de lucht in de gaten en maken we kans om bijvoorbeeld een Draaihals te vinden of een overvliegende Visarend of Zwarte Wouw te onderscheppen.

DatumStarttijdEindtijd
06:0016:30Reserveer direct