Ameland - Dagexcursie winter

Roodhalsgans
Sneeuwgors
Velduil
Eider
Zeekoet

Dagexcursie Ameland

Ameland is in de winter één van de mooiste plekken in Nederland om vogels te kijken. Tijdens deze dag combineren we zeevogels, ganzen, eenden en zangvogels om er een interessante en soortenrijke dag van te maken.

We nemen om 07:15 de boot vanuit Holwerd naar Ameland. Vanaf de boot kunnen we al de eerste vogels verwachten zoals Eider en verschillende soorten steltlopers. Ook maken we kans op zowel Gewone- als Grijze Zeehond in de Waddenzee.

Op Ameland staan elektrische fietsen voor ons klaar en fietsen we langs de weilanden waar verschillende soorten ganzen zitten. We maken hier kans op Zwarte Rotgans en Witbuikrotgans maar ook op de prachtige Roodhalsgans!
Vervolgens bezoeken we de noordzeekust bij het Groene Strand. We struinen door de slufter waarbij we kans maken op soorten als Sneeuwgors, IJsgors, Strandleeuwerik en Velduil.

We genieten van een lekkere lunch bij een strandtent en richten ons daarna op de zeevogels. Op de Noordzee zoeken we naar soorten als Jan-van-Gent, Zeekoet, Zwarte Zee-eend en Roodkeelduiker. Daarna fietsen we weer terug naar de haven waar we om 16:00 de boot terug naar Holwerd nemen.

Deze excursie is inclusief lunch, bootovertocht en fietsenhuur.

DatumStarttijdEindtijd